Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон излезе от италиански съд в

...
Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон излезе от италиански съд в
Коментари Харесай

Италиански съд спря екстрадицията на Карлес Пучдемон в Испания

Бившият водач на Каталуния Карлес Пучдемон излезе от италиански съд в понеделник, откакто арбитър спря екстрадицията му в Испания и съобщи, че каталунският сепаратист, който в края на предишния месец бе хванат в Сардиния, е свободен да пътува, съобщи ``Дойче Веле``.

След решението Пучдемон благодари на последователи, чакащи го на открито, казвайки, че е ``много щастлив`` от развоя на събитията. Пучдемон дойде по-рано денем в съда в град Сасари в Сардиния на фона на викания от няколко десетки  негови последователи, които развяха каталунски и сардински флагове.

Пучдемон се търси по обвиняване в протест за ролята му в несполучливите старания за извоюване на самостоятелност на Каталуния през октомври 2017 година Той се ползваше с имунитет от правосъдно гонене като член на Европейския парламент, само че през март бе лишен от този имунитет, решение, което Пучдемон апелира пред Европейския съд.

Адвокатът на Пучдемон съобщи пред кореспонденти, че съдът в Сасари отново ще се произнесе за екстрадицията на някогашния каталунски водач в Испания, откакто Европейският съд разгласи присъдата си за имунитета, само че съобщи, че в това време клиентът му е свободен да пътува. " Той е безусловно свободен. Съдът ще дефинира нова дата, откакто Европейският съд вземе решение по двата висящи въпроса. Единият е имунитетът на Пучдемон, а другият е легитимността на испанския арбитър да издаде заповед за арест ", сподели юрист Агостиноанхело Марас пред организация ``Асошиейтед прес``.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР